כשאנו חושבים על אינטרנט, אנו מדמיינים עולם וירטואלי לחלוטין, ללא קיום פיזי. הרי - מדובר בסך הכל בגלישה באתרים, שכוללים מידע - בין אם על ידי מלל, תמונות, לפעמים באמצעות קבצי וידאו ועוד. אולם - חשבתם לרגע היכן מאוחסנים קבצי המידע הללו?
אחסון מידע וירטואלי הוא פיזי לחלוטין. כל אתר, כל תכתובת ברשת, כל הודעת וואטסאפ שאנו שולחים - נמצאים ממש פיזית במקום כלשהו בעולם, על פי רוב, עקב הכמויות העצומות של המידע, האחסון יהיה בחוות שרתים.
חוות שרתים היא שטח בו ממוקמים מאות ואף אלפי מחשבים, המאפשרים את כוחות החישוב הנדרשים לטובת עיבוד המידע והעברתו בהתאם לתנועה ברשת.
בבניית אתר, יש לקחת גם את היבט האחסון בחשבון, ועל כל תוכלו לקרוא במאמר הבא.
פתרונות אחסון לאתרים
בשוק ישנן מגוון אפשרויות לאחסון של אתרים, החל משרת ייעודי, דרך אחסון שיתופי ועד אחסון באמצעות שרת VPS.
שרת ייעודי, כשמו כן הוא, הוא אוסף מחשבים המשרתים אך ורק את האתר שרכש אותם. לכן, כל השטח וכוחות החישוב, האחראים בין היתר על מהירות הגלישה, מוקצים כולם לאתר. בנוסף, רמת האבטחה בשרת זה היא הגבוהה ביותר. בהתאם, זוהי אפשרות האחסון היקרה יותר.
אחסון שיתופי מאפשר למספר אתרים לקנות שרת אחד. כך, כמו מעין "דירת שותפים", המחיר עבור כל אתר יהיה זול יותר, אך הוא יבוא על חשבון יתרונות אחרים של השרת הייעודי. כעת, המשאבים מתחלקים בין האתרים, מה שיאט במידת מה את מהירות הגלישה בכל אחד מהם (בהתאם לכמות התנועה באתרים).
שרת וירטואלי
שרת וירטואלי, או VPS (Virtual Private Server), נחשב כיום לפתרון עם יחס עלות-תועלת טוב יחסית. הרעיון הוא אחסון על גבי הענן, בצורה המאפשרת באמצעות מספר שרתים פיזיים בודדים לאחסן כמות אתרים גדולה.
בעוד שברכישה של שרתים ייעודיים, בין אם פרטיים ובין אם שיתופיים, האחריות על התחזוקה נופלת על האתרים עצמם, הרי שבאחסון וירטואלי האחריות עוברת לנותני שירות האחסון.
כאשר מעבירים את האחסון לענן, הקצאת המשאבים נעשית בצורה חכמה ואופטימלית, מה שמבטיח שימוש יעיל ביותר בשטחי האחסון תוך צמצום מקסימלי בפגיעה באיכות הגלישה של משתמשי הקצה.
מעבר משרת פיזי לשרת וירטואלי
כאמור, שרת VPS בסופו של דבר הוא גם פיזי. ולכן, אין זה מפתיע שניתן כיום לעבור בקלות משימוש בשרת פיזי לשרת וירטואלי. למעבר לשרת וירטואלי יתרונות רבים, מעבר לחיסכון הכספי.
המעבר מוריד מעל גבי בעלי האתר את האחריות לשלמות המקום הפיזי, וכך ניתן להתעסק אך ורק עם התחזוקה של התוכנה. נזק פיזי בשרתים הוא בראש ובראשונה באחריות נותני השירות, ושנית - הוא שקוף מבחינת משתמשי הקצה.
תגובות