חווים תסכול כתוצאה ממהירות האינטרנט האיטית בבית או המשרד? כנראה שאתם לא לבד. כמידי יום גולשים ומשתמשים במחשב וברשת האינטרנט רבים חווים בעיות ואיטיות במהלך הגלישה באתרים השונים ברחבי הרשת וגם בעת צפייה בסרטונים וצריכת תוכן, העלאה או הורדה של קבצים ופעולות נוספות.
העבודה עם האינטרנט האיטי גורמת לתסכול רב, בטח במצבים בהם חברת האינטרנט שלכם מבטיחה מהירויות אחרות לגמרי. אז מה עושים כאשר האינטרנט איטי? התחילו מבדיקת מהירות קצרה.
בצעו בדיקה למהירות הגלישה
ישנם מספר אתרים ברחבי הרשת אשר מספקים כיום פתרון קל ופשוט לבדיקה של מהירות האינטרנט. הבדיקה יכולה לספק לכם אינדיקציה אודות המהירות הנוכחית וכך למעשה יהיה ניתן לדעת האם יש בעיה במהירות ההעלאה או ההורדה.
מה ההבדל בין הורדה להעלאה?
במידה וביצעתם בדיקת מהירות לאינטרנט שלכם, בטח נתקלתם בשני מדדים מרכזיים אשר עומדים לבדיקה. המדד הראשון הוא מהירות ההורדה, מדד אשר מתייחס למשך הזמן שיקח לכם להוריד קבצים, מידע ותוכן למכשיר שלכם.
לעומת זאת מהירות העלאה תספק לנו נתונים על קצב ההעברת המידע מהמכשיר שלנו (למשל מהמחשב) וכמעט תמיד היא תהיה נמוכה יותר ממהירות ההורדה.
איך משפרים את מהירות האינטרנט?
אז כעת, אחרי שביצעתם את בדיקת המהירות וזיהיתם שקיימת בעיה כלשהי עם האינטרנט, נדרש מאיתנו לתקן אותה. הדבר הראשון שכדאי לעשות בשביל לנסות לתקן את המהירות הוא כיבוי של הראוטר והדלקתו מחדש.
בחלק מהמקרים פעולה זו תגרום להאצת המהירות ואנו נראה הבדלים משמעותיים תוך דקות ספורות.
דרך נוספת היא איפוס הראוטר. במצב זה נרצה לחכות משך זמן של בין 10 ל-15 דקות עד להפעלתו מחדש ולעיתים נצטרך להיעזר בנציג החברה שיבצע הגדרה מחדש של המשתמש והסיסמה.
חשוב לציין שישנם מצבים רבים בהם המהירות של האינטרנט איטית כתוצאה מאופן העבודה שלנו על המחשב.
מצב של ריבוי משימות ותוכנות שפתוחות במקביל, מעמיס מאוד על הזכרון של המחשב וגורם לכך שכל מעבר בין תוכנה לתוכנה או גלישה באתרים השונים, לוקחת זמן רב. נסו לסגור חלק מהתוכנות ולבדוק האם יש שיפור ובמידה ואתם עדיין חווים בעיות, בדקו את האופציה של הרחבת זיכרון המחשב.
תגובות